Menu openen

Qigong

Qigong is één van de 5 pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde, gericht op het in balans brengen en houden van lichaam en geest. Daarmee kan Qigong helpen om klachten en ziektes te voorkomen en/of te bestrijden. Door het regelmatig beoefenen van Qigong voel je je gezonder en vitaler en ben je beter bestand tegen stress.

Omdat Qigong je mentaal en fysiek sterker maakt, is Qigong de basis voor veel krijgskunsten zoals Tai Chi en Kung Fu. 

Qigong bestaat uit een samenspel van fysieke bewegingen, ademhalingstechnieken, meditatie en visualisatie. De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren omdat het niet gaat om het volmaakt uitvoeren van een bepaalde beweging. Je past de beweging aan naar de mogelijkheden van jouw lichaam. 

Qi kun je vertalen als (levens)energie. Volgens de traditionele Chinese Geneeskunde is Qi de kracht die stroomt in al wat leeft. De kwaliteit van deze Qi kun je door het beoefenen van Qigong in positieve zin beïnvloeden.

Bij inspiratiecentrum Joëlle kun je op verschillende manieren Qigong beoefenen.

Iedere woensdagavond, donderdagochtend en donderdagavond vindt een Qigong les plaats. Er worden eenvoudige Qigong bewegingen uitgevoerd die je direct mee kunt doen. Aansluitend vindt een korte meditatie plaats. 

Daarnaast worden er cursussen gegeven waarbij je diverse bewegingsvormen leert, zoals Qigong level 1

Qigong, level 1 

In deze cursus leer je diverse Qigong vormen uit verschillende Qigong stromingen. Tevens wordt theoretische kennis aangeboden. De nadruk ligt op het beoefenen van diverse oefeningen en vormen:

Je ontvangt ondersteunend lesmateriaal.

Het betreft 7 lessen van 2 uur per les. Om voldoende effect te verkrijgen, wordt geadviseerd om tussentijds thuis te oefenen. 

Het voltooien van level 1 geeft je de mogelijkheid om door te gaan naar level 2 waarin je de vormen van level 1 herhaald, en nieuwe bewegingsvormen leert. Ook level 2 omvat 7 lessen van 2 uur per les.

De kosten voor  Qigong level 1: € 240,- incl, BTW. Voor bedrijven/ondernemers € 240,- excl. BTW. Zie de agenda voor de data.

Wil je level 1 liever individueel volgen dan kan dat. In overleg worden de lesdata bepaald. Kosten € 675,- incl. BTW. Voor bedrijven/ondernemers € 675,- excl. BTW.

De kosten voor Qigong level 2: eveneens € 240,- 

Laatste nieuws

Op dit moment zijn alle activiteiten stil gelegd. Naar verwachting is het weer mogelijk om te starten 3 maart.

Qigong wekelijkse les: iedere woensdagavond van 19.30 - 20.30; donderdagochtend van 10.00 - 11.00; donderdagavond van 19.30 - 20.30.

Klankschaalconcert: vrijdag 12 maart van 19.30 - 20.30.

Qigong cursus start op vrijdag 5 maart: 7 wekelijkse lessen van 10.00 - 12.00.  

 

 

Laatste nieuwsbrieven
Inschrijven nieuwsbrief